Financial lease

Als bedrijf heeft u mobiliteit nodig. Dat kunt u op verschillende manieren regelen. U kunt gaan kopen, leasen of huren. Elke mobiliteitsoplossing heeft specifieke vormen. Zo kent leasen in grote lijnen twee leasevormen: financial lease en operational lease. Financial lease is als het ware een soort lening. De leaseauto’s behoren tot het vermogen van uw onderneming en u draagt alle financiële risico’s. Na de leasetermijn zijn de leaseauto’s uw bezit. U betaalt maandelijks een vast bedrag aan de leasemaatschappij als afbetaling. Operational lease biedt u volledige ontzorging. Aan het eind van het leasecontract is de leaseauto niet uw eigendom, maar u kunt weer gloednieuwe auto’s uitkiezen. Daarnaast nemen wij als leasemaatschappij het beheer van uw wagenpark uit handen. Zo kunt u zich altijd bezighouden met uw onderneming.

Wat is financial Lease

Financial lease is een bepaalde financiering. Het is een financieringsvorm waarbij u economisch eigenaar van de auto bent. U betaalt maandelijks een vast bedrag, maar de services rondom het autogebruik zijn u verantwoordelijkheid. Dit betekent dat alle services zoals reparatie en onderhoud voor uw eigen rekening zijn. Aan het eind van het leasecontract wordt het juridisch eigendom aan u overgedragen.

Wat zijn de voordelen en de nadelen?

Financial lease heeft een aantal voordelen, afhankelijk van uw behoefte:

  • de auto is na de leasetermijnen uw eigendom;
  • u betaalt maandelijks een vast leasetarief;
  • de kosten van de lease auto’s zijn aftrekbaar.

Daarnaast kent financial lease ook nadelen:

  • grotere kans op onverwachte onderhoudskosten, omdat u zelf alle services moet regelen;
  • u draagt het economische risico van de auto(‘s), waardoor u de auto(‘s) moet activeren op uw balans. Als de auto’s op de balans staan, heeft u te maken met restwaarderisico;
  • zelf uw verzekeringszaken, reparatie, vervangend vervoer, pechhulp en onderhoud regelen.

Een financial lease prijs berekenen?

Bij financial lease wordt de investering van de auto(‘s) gefinancierd. De lease prijs wordt als volgt berekend:

Op basis van het aanschafbedrag exclusief BTW bepaalt u het leasebedrag, de slottermijn en de looptijd. Aan de hand van die vergelijking wordt het leasetarief per maand bepaald. In het leasetarief zijn alleen de kosten van de aanschaf van de leaseauto inbegrepen. Met operational lease van Terberg Leasing zijn ook alle services rondom de auto inbegrepen in de leaseprijs. Wij willen ondernemers ontzorgen. Wij nemen het beheer uit handen en regelen alle services zoals onderhoud, pechhulp, vervangend vervoer en schadeafhandeling. Via onze configurator berekent u eenvoudig de leaseprijs.

Het verschil tussen financial en operational lease

Financial lease kunt u zien als een zakelijke geldlening voor de auto. De te betalen maandelijkse leasetermijnen zijn de aflossingen op de geldlening. U loopt het risico op onverwachte onderhoudskosten. Deze moet u zelf regelen en betalen. Bij operationele lease zijn alle services zoals onderhoud, verzekeringen, reparatie en afschrijving inbegrepen. Zo heeft u grip op uw autokosten. Daarnaast rijdt u elke paar jaar in een nieuwe auto.

Als ondernemende leasemaatschappij bieden wij u complete ontzorging. Op basis van uw behoefte, doen wij u een passend leasevoorstel. Gedurende de leasetermijn zorgen wij ervoor dat u zich kunt focussen op uw onderneming. Wij verzorgen de mobiliteit. Bekijk wat operational lease bij Terberg Leasing inhoudt.

Meer over operational lease

Waarom Terberg Leasing?

  • Mobiliteitsoplossingen voor Personenwagens en Bedrijfswagens
  • Ruim 45 jaar ervaring in de leasebranche
  • Met meer dan 125 enthousiaste medewerkers staan wij dagelijks voor u klaar
  • Leasen bij de meest ondernemende leasemaatschappij van Nederland

Meer over ons