Leasen of kopen

Een auto leasen of kopen. Wat is het beste? Het is een logische vraag die vaak voorkomt. Er zijn twee belangrijke factoren die keuze tussen kopen of leasen van uw bedrijfsauto kunnen beïnvloeden:

1. Financiën – Als u een auto wilt kopen, dient u als organisatie over voldoende liquide middelen te beschikken. Daarnaast moet u bereid zijn om in één keer een flinke investering te doen en komt het wagenpark op uw balans te staan. Besluit u om de auto te leasen, dan komt deze niet op de balans te staan. Verder hoeft u geen grote investering in één keer te doen. U betaalt namelijk een vast maandelijks leasetarief.

2. Gemak – Alle wisselingen, alle berijdersvragen én alle services omtrent schade en onderhoud worden geheel uit handen genomen door de leasemaatschappij. Zo zijn de kosten en het regelen van onder meer onderhoud en schade bij Terberg Leasing in de leaseprijs inbegrepen. Uw leaserijders hebben de mogelijkheid om vragen te stellen aan onze Customer Care. Zo heeft u minder omkijken naar het beheren van het wagenpark en heeft u meer tijd voor andere werkzaamheden.

Twijfelt u tussen leasen of kopen?

Wij helpen u graag bij het maken van de juiste beslissing. Om dit te doen zetten wij voor u de voordelen van beide vormen op een rij.

Kopen van de auto:

  • direct eigenaar van de auto;
  • vrij om zo veel kilometers te rijden als wenselijk;
  • mogelijkheid om de auto langdurig te behouden.

Leasen van de auto:

  • de meest complete leasevorm tegen een aantrekkelijk maandbedrag. In dit maandbedrag is afschrijving, vervangend vervoer, verzekering, onderhoud, banden en reparatie inbegrepen.
  • u rijdt een splinternieuwe auto;
  • geen grote investering in één keer;
  • het leasetarief en het aantal leasetermijnen staan bij deze leasevorm van te voren vast. Zo komt u niet voor verassingen te staan;
  • u hoeft de auto na de contractperiode alleen in te leveren en alles is geregeld.

Afhankelijke van uw behoefte is leasen dus een passende oplossing voor uw mobiliteit. Bekijk snel de leasemogelijkheden van Terberg Leasing

Personenwagens Bedrijfswagens

Kopen of Leasen?

Wat past het best bij úw bedrijf?

Auto’s in eigen beheer of auto’s leasen?
Download de white paper ‘Kopen of leasen’

Download de whitepaper