Operational lease

Als we het hebben over leasen dan zijn er twee vormen: operational lease en financial lease. Bij operational lease zijn alle services inbegrepen. Heeft u onderhoud nodig? Wij regelen het voor u. Schade aan uw auto? De auto wordt voor u gerepareerd. Daarnaast nemen wij als leasemaatschappij het beheer van uw auto plus het gebruik ervan uit handen. Zo kunt u zich focussen op uw onderneming en hoeft u zich geen zorgen te maken over uw wagenpark. Alle kosten rondom uw auto zijn inbegrepen in het leasetarief, behalve de bijtelling. Bij financial lease is de auto uw eigendom, maar bent u ook verantwoordelijk voor het beheer van uw wagenpark. Geen ontzorging en alle kosten voor eigen rekening. Lees onderstaand meer over operational lease.

Wat is operational lease?

De betekenis van operational lease, ook wel full operational lease genoemd, is eigenlijk als volgt: als ondernemer of ondernemende organisatie bent u met operationele lease verzekerd van zorgeloos leasen. U least een auto voor een vast maandelijks leasetarief waarbij alle services van verzekeringen tot onderhoud zijn inbegrepen. U of uw medewerkers kiezen een gewenst model uit de selectie en u kunt zonder zorgen de weg op. Zo rijdt u na een aantal jaar een nieuwe auto en heeft u grip op uw autokosten. Daarnaast bieden wij bij Terberg Leasing verschillende operational lease mogelijkheden aan op basis van ontzorging, kostenbeheersing, flexibiliteit en duurzaamheid.

Wat zijn de voordelen en nadelen?

De leaseauto blijft bij operational lease het eigendom van de leasemaatschappij. Dit heeft voor u de volgende voordelen:

 • u hoeft geen grote investering in één keer te doen;
 • keuze uit een breed aanbod van populaire modellen;
 • het maandelijkse leasetarief is vooraf aan de leasetermijn bekend. Dit maakt het budgetteerbaar voor u;
 • een beter liquiditeitspositie omdat de leaseauto niet op de balans staat;
 • geen restwaarderisico
 • meeprofiteren van het inkoopvoordeel van de auto en services.

Operational lease kent ook enkele nadelen:

 • de auto is niet uw eigendom;
 • minder flexibiliteit omdat u voor een bepaalde leaseperiode kiest.

Wat betekent full operational lease?

De betekenis van full operational lease is gelijk aan die van operational lease. Operational lease is een veelgebruikte afkorting. Zoals bovenstaand is beschreven, zijn alle services inbegrepen in het leasetarief. Niet u, maar de leasemaatschappij is verantwoordelijk voor betaling en uitvoering van alle services. Wij ontzorgen u volledig en u kunt gewoon doorgaan met uw business.

Het is ook mogelijk om een occasion full operational te leasen. U least de occasion tegen dezelfde voorwaarden als een nieuwe leaseauto. Alleen bij operational lease occasion least u tegen een scherper leasetarief en een kortere looptijd. Dit heeft te maken met het feit dat de occasion nog binnen de oorspronkelijke contractperiode valt, maar relaties de auto niet langer nodig hadden.

Het verschil tussen operational en financial lease

Bij operational lease rijdt u een nieuwe auto inclusief alle services zoals onderhoud, reparatie, schadeafhandeling, restwaarde, het beantwoorden van berijdersvragen en verzekeringen tegen een vast bedrag per maand. De andere optie is financial lease. Dit is een financieringsvorm waarbij u de eigenaar bent van de auto, een vast bedrag per maand betaalt en alles zelf moet regelen qua services. Het grote verschil tussen beide leasevormen is dus het bezitten van de auto en de totale ontzorging gedurende de leaseperiode.

Wilt u meer informatie over operational lease. Onze medewerkers staan 5 dagen per week tussen 8:15 en 17:30 voor u klaar! Bel 030 750 86 70.

 

Waarom Terberg Leasing?

 • Mobiliteitsoplossingen voor Personenwagens en Bedrijfswagens
 • Ruim 45 jaar ervaring in de leasebranche
 • Met meer dan 125 enthousiaste medewerkers staan wij dagelijks voor u klaar
 • Leasen bij de meest ondernemende leasemaatschappij van Nederland

Meer over ons