Top 5 nieuws: op de Frankfurter Motor Show

Top 5 nieuws: op de Frankfurter Motor Show

Voor spraakmakende nieuwe autoconcepten, moet je op de Frankfurter Motor Show zijn. Van 12 tot 24 september geven autofabrikanten daar acte de presence met hun visie op mobiliteit en met de nieuwste conceptmodellen. Elektrisch en zelfrijdend zijn hot issues.

  1. Renault onthult de Symbioz. Volgens eigen zeggen: een symbiose tussen de natuur (lees: het milieu), onze wegen en de digitale leefwereld. Een conceptwagen met zero emission, vandaar ook de Z in de naam Symbioz.
  2. Mercedes-Benz introduceert een nieuw model in de EQ serie, de EQ A. EQ is het elektrische submerk van Mercedes dat de concurrentie aan moet gaan met elektrische auto’s van onder meer Tesla, BMW, Renault, Volkswagen en Nissan. De verwachting is dat de EQ A ook zelfrijdend zal zijn. Mercedes-Benz maakt serieus werk van de ontwikkeling van nieuwe elektrische modellen. Eerder maakt ze al bekend dat ze in 2022 maar liefst tien elektrische modellen op de markt wil hebben.
  3. Ook Smart presenteert een elektrische en zelfrijdende conceptauto. Volgens de fabrikant: ‘Een slimme (hoe kan het ook anders) visie op de stedelijke mobiliteit van morgen.’
  4. Honda komt met een elektrische auto die in staat is om zelfstandig mensen op te pikken en af te zetten, wanneer de eigenaar de auto zelf niet nodig heeft. Ideaal voor auto delen of als je ergens een klant of collega wilt laten ophalen. Daarnaast neemt Honda een hybride auto mee naar de Duitse autoshow: de CR-V Hybrid Prototype, ofwel de Europese versie van de populaire CR-V SUV.
  5. BMW komt met een duizelingwekkend aantal conceptmodellen naar Frankfurt en heeft daarom de sportievere versie van zijn elektrische i3 maar alvast onthuld. De nieuwe versie, die in 2018 op de markt komt, ziet er gestroomlijnder uit dan zijn hoekige voorganger. Daarnaast zijn de prestaties van de elektromotor verbeterd. De vernieuwde BMW i3 heeft een verhoogde actieradius van ongeveer 300 kilometer. Een verbetering van ongeveer 100 kilometer ten opzichte van zijn voorganger. Of de BMW i3 echt een hit wordt is nog maar de vraag. De actieradius ligt beduidend lager dan die van bijvoorbeeld de Tesla Model 3 (350 kilometer) en je moet er dieper voor in de buidel tasten. Het prijskaartje van een BMW i3 is $ 45.000, en een Tesla Model 3 ongeveer $ 35.000.
  6. Dit is nog maar een tipje van de sluier. De 67e Frankfurter Motor Show belooft ook dit keer weer een verrassend event te worden.