De toekomst van het autorijden

Vanaf 17 april is de Amsterdam RAI weer het middelpunt van de Nederlandse autowereld met de AutoRAI 2015. In de nabije toekomst wordt het autorijden helemaal anders. De automotive sector is zich namelijk volop aan het ontwikkelen. Zowel internationaal als nationaal zijn bedrijven en onderwijsinstellingen op zoek naar veilige en efficiënte oplossingen. Ook op de AutoRAI staat innovatie centraal. Dit sluit aan op ons innovatieve karakter. Hoe ziet de ‘standaard’ leaseauto van de toekomst eruit? Dit is een vraag die we ons geregeld stellen om aan te sluiten op de vragen vanuit de markt.
 

Op AutoRAI in Amsterdam komen nieuwe ontwikkelingen samen in het InnovationLAB. In het InnovationLAB worden ontwikkelingen op het gebied van alternatieve brandstoffen getoond. Naast de modulaire auto ‘NOVA’ die is ontwikkeld door studenten van de TU Eindhoven, kunt u kennis maken met de eerste Automotive Innovation Award winnaar en krijgt u in een korte film onder meer antwoord op de volgende vragen: wordt er over 20 jaar nog op benzine of diesel gereden? Of zijn de auto’s dan zo zuinig dat ze 100 kilometer op een liter rijden? Dit allemaal in hal 3 van de Amsterdam RAI.

 

Naast deze ontwikkelingen innoveren autofabrikanten en bedrijven ook door op andere gebieden. Wij lichten een aantal innovaties kort toe:

  • De zelfrijdende auto: dit is een veilige innovatie met vele voordelen. Uit onderzoek blijkt dat het ongelukken verminderd en het brandstofverbruik verlaagd met 20 procent. Bovendien kan de bestuurder andere dingen gaan doen in auto zoals werken (tijdswinst).
  • De nieuwe Ford S-Max met Intelligent Speed Limiter: de Intelligent Speed Limiter herkent snelheidsborden en kan de snelheid verminderen indien nodig via een camera in de voorruit. Deze nieuwe technologie vermindert snelheidsovertredingen en vergroot de veiligheid.
  • De introductie van de Android Auto: het besturingssysteem Android verschijnt binnenkort ook in auto’s. Inzittenden kunnen in de Android Auto met gesproken commando’s diverse functies van hun smartphone bedienen.
Menu