Duurzame oplossingen op de AutoRAI 2015

Van 17 t/m 26 april 2015 vindt de AutoRAI weer plaats, het grootste auto-evenement van Nederland.

Deze beurs biedt ruim 90 primeurs! De autofabrikanten zitten namelijk op innovatief gebied niet stil. Hierbij wordt duurzame mobiliteit steeds belangrijker. De ontwikkelingen moeten zorgen voor een lager autogebruik in Nederland. Ook wij streven naar de beste duurzame oplossingen. Ons duurzaamheidsbeleid is tenslotte onze motor die innovatie aandrijft!

De groeiende duurzame trend zorgt ook voor primeurs op de AutoRAI 2015. Een aantal primeurs lichten we kort toe.

Eerste waterstofauto

De Hyundai ix35 ziet eruit als een doodgewone auto, alleen rijdt deze auto op waterstof. Het is ’s werelds eerste geproduceerde personenauto met brandstofcelaandrijving die consumenten ook daadwerkelijk kunnen kopen. De enige uitstoot van deze auto is water. Een brandstofcel van de Hyundai ix35 Fuel Cell zet de waterstof om in elektriciteit. De elektriciteit drijft vervolgens de elektromotor aan.

Elektrische auto

Studenten van Technische Universiteit Eindhoven presenteren op de AutoRAI 2015 een elektrische auto met verwisselbare accu’s. Deze comfortabele auto is ontworpen voor iedere gewenste situatie. De driepersoonswagen met bagageruimte heeft slechts een gewicht van 300 kilogram.

Hybride auto

De autofabrikanten blijven door ontwikkelen en het aantal hybride concepten stijgt: grote hybrides, kleine hybrides, luxe hybrides. Straks is er hybride auto’s voor iedere portemonnee.

  • Zo verrast Volkswagen met de Sport Coupé Concept GTE. De conceptauto combineert een vermogen van 279 kW (380 pk) met een vastgesteld brandstofverbruik van 2,0 l/100 km.
  • Volvo komt na de populaire V60 D6 met een nieuwe plug-in hybride V60: de D5 Twin Engine. Deze auto zal naar verwachting minder vermogen en een lagere prijs hebben dan zijn voorganger. De CO2-uitstoot bedraagt slechts 48 g/km met een fiscale bijtelling van 7 procent.
  • Ook Mercedes-Benz ontwikkelt zich snel met verschillende hybridemodellen. Binnen twee zal het automerk tien nieuwe stekkerauto’s op de markt brengen.
Menu