Het eerste snellaadpunt van Shell is geopend

Het eerste snellaadpunt van Shell is geopend

Afgelopen week is bij het Shell-station De Andel nabij Gouda (langs de A12) het eerste Shell Recharge snellaadpunt in gebruik genomen. Shell Recharge is de naam van de nieuwe oplaadservice. De elektriciteit die klanten afnemen is afkomstig van groene, Nederlandse energiebronnen.

“We werken in Nederland aan een snellaadpuntennetwerk”, zegt Machteld de Haan, General Manager Shell Retail Benelux & France. “We hebben de ambitie om een eerste netwerk van 25 laadpalen te realiseren.”

Nog voor het einde van het jaar zijn ook de Shell-stations Hellevliet bij Harmelen en Peulwijk Oost bij Den Hoorn voorzien van Shell Recharge. In de weken en maanden daarna volgen steeds meer stations met snellaadpunten, die samen een eerste netwerk in de regio Amsterdam-Den Haag-Rotterdam-Utrecht zullen vormen.

De Shell Recharge-laadpunten komen in eerste instantie bij belangrijke snelweglocaties met goede voorzieningen. Gasten kunnen hier tijdens het laden verse broodjes en koffie verkrijgen en gebruikmaken van gratis wifi.

De Haan: “Naast het Shell Recharge-netwerk werken we met IONITY aan een Europees netwerk van snellaadpunten. Samen met de recent aangekondigde overname van NewMotion, dat inzet op laadpalen thuis en op het werk, ontwikkelen we zo een breed aanbod dat nodig is om het initiële succes van elektrische voertuigen voort te zetten.”

Ga naar www.terbergleasing.nl/elektrisch-rijden voor meer informatie over elektrisch rijden.

Bron: bericht Shell

 

Menu