In Rotterdam krijgen elektrische voertuigen nieuwe privileges

In Rotterdam krijgen elektrische voertuigen nieuwe privileges

Elektrische taxi’s, besloten busvervoer en vrachtwagens mogen voortaan op 19 busbanen rijden. Uitstootvrije bestel- en vrachtwagens krijgen bovendien ruimere laad- en lostijden in voetgangersgebieden. Met deze voordelen stimuleert de gemeente Rotterdam emissievrij vervoer.

Ondernemers kunnen profiteren van deze voordelen door 2 nieuwe ontheffingen voor hun emissievrije voertuig – zoals een elektrische auto of vrachtauto – aan te vragen. Door gebruik te maken van de busbanen en ook in de avond te bevoorraden kunnen zij het logistieke proces efficiënter inrichten. Ook vergroten zij de dagelijkse inzetbaarheid van hun voertuigen.

Met de ontheffing ‘medegebruik busbanen’ mogen emissievrije taxi’s, besloten busvervoer (red. zoals een bus met schoolleerlingen) en vrachtwagens gebruikmaken van 19 busbanen in Rotterdam.

In een aantal voetgangersgebieden in het centrum van Rotterdam geldt van 05.00 tot 10.30 uur een zogeheten venstertijd. Binnen deze tijd is laden en lossen toegestaan. Emissievrije bestel- en vrachtvoertuigen (in de categorieën N1, N2 of N3) komen in aanmerking voor de ontheffing verruiming venstertijden. Hiermee mogen zij op maandag tot en met donderdag van 18.00 tot 20.00 uur laden en lossen in deze geselecteerde voetgangersgebieden. De ontheffing verruiming venstertijden is onderdeel van een pilot. De pilot loopt tot 1 april 2019.

Bron: Nederlandelektrisch mei 2018

Menu