Persbericht: Kan nieuwe ‘alles-in-1’ mobiliteit-app zorgen van zzp’ers wegnemen?

Voor zzp’ers en kleine ondernemers valt het vaak niet mee om in alle drukte de rittenadministratie goed op orde te houden. Daarnaast leveren de parkeer apps van tegenwoordig wél gemak op, maar hoe vaak vergeet men niet de teller stop te zetten bij het verlaten van de parkeerplaats? Onnodig hoge parkeerkosten zijn dan het gevolg.

Met de introductie van ‘DriveGuide’ kan iedere automobilist de verzameling apps op de smartphone terugbrengen naar één overkoepelende mobiliteit-app. De eerste ‘alles-in-1’ app op dit gebied heeft namelijk functies zoals ‘Betaalstop parkeren’, ‘Automatische rittenregistratie’, ‘Pechhulp’, ‘Inzicht rijgedrag’, ‘Autostatus’ en zelfs een persoonlijke ‘Buddy’.

De app is ontworpen om met name de zzp’er te ondersteunen en kosten te beheersen. Er wordt automatisch gestopt met betaald parkeren zodra de auto weer wegrijdt. Ook worden autoritten gelabeld en vervolgens ten behoeve van de belastingaangifte eenvoudig geëxporteerd naar een overzicht in Excel.

In plaats van één app voor parkeren, één app voor rittenregistratie en een abonnement voor pechhulp, heeft DriveGuide dit alles plus nóg een aantal praktische functionaliteiten in één app. Het werkt als volgt, er wordt een stekker in de OBD-uitgang van de auto geplaatst en de app DriveGuide wordt geïnstalleerd op de smartphone van de berijder.

Ondernemers die voor hun werkzaamheden de auto altijd nodig hebben kunnen relevante informatie over de status van de auto, rijgedrag en onderhoud uit de app halen. Hiermee wordt tijdig aangegeven wanneer er onderhoud nodig is. Mocht er toch een keer sprake zijn van pech, dan helpt ‘Pechhulp’ je zo snel mogelijk weer de weg op of brengt je kosteloos naar een garage in de buurt.

Tot slot is er een functionaliteit met de naam ‘Buddy’,  die als een persoonlijke assistent bereikbaar is, bijvoorbeeld voor alternatieve routes bij omleidingen en files maar ook wanneer de bestuurder onwel wordt. Meer informatie over ‘DriveGuide’ is te vinden op www.driveguide.nl.

 **einde persbericht**

DriveGuide is een mobiliteitsapplicatie, ontwikkeld onder de vlag van Terberg Leasing. Dit familiebedrijf heeft innovatie, ondernemerschap en klantgerichtheid hoog in het vaandel staan. Uit onderzoek blijkt dat de automobilist behoefte heeft aan een alles-in-één-mobiliteitsapplicatie voor onderweg. Vandaar de ontwikkeling van het volledig (auto-)merkonafhankelijk concept DriveGuide, die in deze vraag voorziet.

 

Menu