Terberg Group B.V. winnaar Familiebedrijven Award 2017

Terberg Group B.V. winnaar Familiebedrijven Award 2017

Na een spannende periode van wachten is de beslissing gevallen en is Terberg Group B.V. door de jury in de Nieuwe Kerk in Den Haag gekozen tot winnaar van de Familiebedrijven Award 2017. De prestigieuze prijs werd overhandigd door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden.

Bestuursvoorzitter George Terberg: “Wie had ooit kunnen denken dat onze dorpssmederij uit 1869 uit zou groeien tot het Nederlandse Familiebedrijf van het jaar. Wij zijn hier ongelooflijk trots op en beschouwen dit als een kroon op het werk van onze familie en alle medewerkers die dag in dag uit hun uiterste best doen om in de wereld succesvol te zijn”.

Uit een selectie van 500 familiebedrijven waren aanvankelijk 10 bedrijven genomineerd en hiervan bleven 4 finalisten over, te weten: Brabantia, Valkenswaard; Koninklijke A-Ware Food Group B.V., Almere; Koninklijke Zeelandia Groep B.V., Zierikzee; Terberg Group B.V., IJsselstein.

De criteria, waarop door de jury de keuze van de winnaar is bepaald, zijn: Familie en cultuur; continuïteit, lange termijn handelen en denken; omzet, groei, financiële prestaties; internationalisatie, in hoeveel landen actief; innovatie vermogen; governance structuur en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Terberg Group zal deze prestigieuze prijs op gepaste wijze vieren en alle 2500 medewerkers die in de 27 werkmaatschappijen in 11 verschillende landen werkzaam zijn, mee laten delen.

 

Menu