Elektrisch rijden graag, maar wel betaalbaar en flexibel

Elektrisch rijden graag, maar wel betaalbaar en flexibel

Veel bedrijven willen serieus aan de slag met elektrisch rijden. Volgens onderzoek van de NZO (2017) staat elektrisch rijden de komende drie jaar zelfs op één in de mobiliteitsagenda. Ook bij berijders is er steeds meer animo voor het duurzame alternatief. Ter illustratie: 13% van de berijders zou vandaag de dag voor een elektrische auto kiezen. In 2016 was dat nog 7%. Aan het realiseren van die ambities en voornemens, zitten nog wel wat haken en hogen. Een redelijk (lease)bedrag, lage bijtelling én flexibiliteit zijn, naast voldoende actieradius, belangrijke voorwaarden om elektrisch rijden echt aantrekkelijk te maken.

Veel bedrijven – 1 op de 3 deelnemers aan het NZO – zijn zoekende hoe ze hun zakelijke mobiliteit beter in kunnen richten. Belangrijke drijfveren om iets te veranderen zijn: kostenbesparing 66%, milieubewustzijn 60% en méér flexibiliteit voor werknemers 48%. De vraag: wat de meest voor de hand liggende oplossing is om dit te bereiken, leverde onder meer de volgende antwoorden op: elektrisch rijden (mogelijk maken), sturen op minder km’s en minder CO2 en meer flexibiliteit creëren. Ook een op de vijf berijders wil veranderen voor méér vrijheid en flexibiliteit, waaronder de vrijheid om een elektrische auto te kunnen rijden.

Randvoorwaarden en wensen

Bij 70% van de onderzochte bedrijven kunnen medewerkers binnen de autoregeling elektrisch rijden. Een deel van die bedrijven stelt wel een aantal randvoorwaarden. Belangrijk zijn: een redelijke prijs/leasebedrag, de auto moet passend zijn bij de functie, ook qua actieradius, en de laadmogelijkheden thuis en op het werk moeten goed geregeld zijn. Daarnaast willen bedrijven steeds minder vast zitten aan langdurige contractuele verplichtingen. Voor veel berijders is een lage bijtelling essentieel.  13% van de berijders wil overstappen op volledig elektrisch rijden als de auto 4% bijtelling heeft.

Zakelijk Auto Abonnement voor elektrisch rijden

De onderzoeksresultaten uit het NZO tonen aan dat de interesse in elektrisch rijden gestaag toeneemt. Maar ook dat er behoefte is aan vooral betaalbare én flexibele mobiliteitsoplossingen. Op basis van de uitkomsten en eigen onderzoek introduceerde Terberg Leasing verleden jaar het Auto Abonnement. Een zeer voordelig full operational leasecontract dat na 12 maanden kosteloos kan worden opgezegd. Het zakelijk Auto Abonnement is nu uitgebreid met een volledig elektrische Smart Forfour. Leasen kan, afhankelijk van de gekozen kilometerbundel en eventuele extra’s al vanaf € 375,- per maand. De Smart Forfour heeft een lage bijtelling van 4%. Meer informatie over het Auto Abonnement is te vinden op www.terbergleasing.nl/autoabonnement,

Menu