Terberg Leasing tekent convenant Duurzaam Autoleasen

Terberg Leasing tekent convenant Duurzaam Autoleasen

Persfoto Duurzaam Autoleasing

 

Onlangs tekenden de eerste Nederlandse leasemaatschappijen, waaronder Terberg Leasing, het convenant van het label Duurzaam
Autoleasen. Het label ‘Duurzaam Autoleasen’ is een initiatief van een groep vooraanstaande Nederlandse autoleasemaatschappijen met de missie: Het optimaal ondersteunen van de duurzame mobiliteit. Zij doen dit door concrete zaken en doelstellingen te formuleren.

In het Louwman museum ondertekenden Terberg Leasing, Justlease.nl,  Arval,  Van Mossel Leasing,  J&T Autolease, DirectLease, V&M Leasing, Multilease, Multirent, Groen Rijden, LeaseOnline en Noordlease de verklaring. Deze leasemaatschappijen ondernemen volgens de norm van Duurzaam Autoleasen. Dit betekent bijvoorbeeld dat de eigen bedrijfsvoering CO2 neutraal is, men een
grondstoffenbeleid heeft, de eigen vloot duurzaam is ingericht, men aandacht heeft voor een duurzame inzetbaarheid van personeel enzovoort.  Ook het uitbestede werk zoals onderhoud, reparatie en schadeherstel zal worden neergelegd bij duurzame bedrijven.

Om te bewaken dat de deelnemers de duurzaamheidsbelofte ook nakomen, wordt er jaarlijks gerapporteerd aan de stichting Duurzaam Repareren. Harry Filon, van Duurzaam Repareren: ”Duurzaam Autoleasen is geen certificering zoals wij die bij de automotive bedrijven kennen. Het is een groep leasemaatschappijen die het zichzelf oplegt om duurzaam te ondernemen. Volgens doelen die specifiek zijn afgestemd op de kernactiviteiten van leasemaatschappijen. Dus niet iets algemeens, waarmee men vaak de plank net misslaat, maar juist concrete zaken”.

duurzaam_autoleasen

 

 

Foto v.l.n.r.:  dhr. van den Berg (Multilease, Multirent, Groen Rijden, LeaseOnline), dhr. Van Emmerik (Terberg Leasing, Justlease.nl), dhr. de lange (Van Mossel Leasing, J&T Autolease, DirectLease, V&M Leasing), dhr. van Ditzhuijzen (Multilease, Multirent, Groen Rijden, LeaseOnline), dhr. Filon (Duurzaam Repareren), dhr. Moret (Arval), dhr. Nienhuis (Noordlease), mevr. Gravendijk (Duurzaam Repareren)

Menu