Van kentekenbewijs naar kentekencard

Vanaf 2014 krijgt Nederland een nieuw kentekenbewijs. Het papieren kentekenbewijs maakt plaats voor een kentekenbewijs op creditcardformaat. De nieuwe kentekencard is veiliger en handiger in gebruik en wordt vanaf 1 januari 2014 geleidelijk ingevoerd.
Wie vanaf 1 januari 2014 een nieuwe of gebruikte auto koopt of leaset, vindt na tenaamstelling de nieuwe kentekencard op de eerstvolgende bezorgdag thuis in de brievenbus. Daarnaast wordt het overschrijvingsbewijs afgeschaft. In plaats daarvan komt een 9-cijferige code. Minder papier en dus meer gemak.

 

Hoe krijgt de bestuurder de kentekencard?

1. U haalt uw auto op bij de dealer, die van ons de tenaamstellinggegevens heeft ontvangen.

2. U ontvangt een tenaamstellingsverslag van het dealerbedrijf.

3. De tenaamstellingscode (de vervanger van het overschrijvingsbewijs) gaat naar de leasemaatschappij, omdat die eigenaar is van het voertuig.

3. Zodra het dealerbedrijf de registratie heeft afgerond, maakt de RDW de kentekencard en verstuurt deze naar het door uw werkgever gewenste verzendadres. Is het voertuig voor 16.00 uur op naam gezet? Dan verstuurt het RDW de kentekencard nog diezelfde dag per post.

Bekijk bijgaand filmpje voor de nieuwe kentekencardprocedure tussen de leasemaatschappij en bestuurder.

 

Even zonder kentekencard?

Bij aflevering van een nieuwe auto ontvangt u niet direct de bijbehorende kentekencard. In Nederland is dit geen probleem. De overheidsdiensten kunnen bij een controle online zien dat de kentekencard is aangevraagd. Wilt u direct na aflevering met de nieuwe auto naar het buitenland reizen? Dan kan de uitgifte van de kentekencard worden bespoedigd. Aan deze spoedprocedure zijn extra kosten verbonden. Tip: neem ruim voor aflevering van de auto contact met Terberg Leasing op.

 

Gevolgen voor de wagenparkbeheerder?

Voor u als wagenparkbeheerder verandert er weinig. Per 1 januari 2014 stuurt het RDW de kentekencard op naar het door bij ons bekende en door u gewenste verzendadres. Dit adres is in de meeste gevallen het privéadres van de bestuurder. Is dit adres niet bekend bij Terberg Leasing of niet compleet of zijn er andere afspraken gemaakt dan ontvangt de wagenparkbeheerder de kentekencard.

Menu