Verkeersmaatregelen rond Nuclear Security Summit

Nederland verwelkomt op 24 en 25 maart 58 wereldleiders en 5.000 delegatieleden in Den Haag tijdens de Nuclear Security Summit (NSS). Voor een goed verloop van deze wereldtop, de grootste ooit in Nederland georganiseerd, worden veiligheids- en verkeersmaatregelen getroffen die van invloed zijn op de bereikbaarheid.

Mocht u tussen 23 en 26 maart in de buurt van Amsterdam, Den Haag en Rotterdam zijn, dan dient u wegens het vervoer van wereldleiders rekening te houden met zeer ernstige verkeershinder. Door afgesloten wegen ontstaat er grote kans op lange files op snelwegen. Datzelfde geldt ook voor het onderliggend wegennet in Wassenaar, Leiden, Katwijk, Noordwijk, de Bollenstreek en de Haarlemmermeer.

De NSS-top zal geen enkele weggebruiker in of rond de Randstad ontgaan. Het vervoer van de wereldleiders gaat immers gepaard met veel wegafsluitingen in omleidingsroutes. Tijdens de drukste momenten op de snelwegen moeten weggebruikers rekening houden met een ‘spits bovenop de spits’.

 

Waar moet je rekening mee houden als weggebruiker?

Weggebruikers moeten in de periode van 23 tot 26 maart rekening houden met afsluitingen.*

 

Maatregelen A5
Tussen knooppunt Raasdorp (A9) en knooppunt de Hoek (A4) in beide richtingen afgesloten Van zondag 16.00u tot maandag 16.00u en van dinsdag 12.00u tot woensdag 05.00u.

 

Maatregelen A4
Tussen knooppunt De Hoek en knooppunt Burgerveen in de richting van Den Haag 3 rijstroken dicht van zondag 16.00u tot maandag 16.00u en van dinsdag 12.00u tot woensdag 05.00u.

Vanuit veiligheidsoverwegingen is de verzorgingsplaats Den Ruygen Hoek aan de A4 in de richting van Den Haag is van zondagmiddag tot woensdagochtend dicht. Dit betekent ook dat er geen voertuigen op de parkeerplaats mogen staan.

 

Maatregelen A44/N44
Tussen knooppunt Burgerveen en Wassenaar in de richting van Den Haag afgesloten van zondag 16.00u tot maandag 16.00u en van dinsdag 12.00u tot woensdag 05.00u.

 

Maatregel N14/N440
In beide richtingen afgesloten van zondag 16.00u tot woensdag 05.00u. Deze afsluiting geldt vanaf de A4, Leidschendam is wel bereikbaar.

 

Bereikbaarheid Schiphol
De bereikbaarheid van Schiphol staat op 24 en 25 maart onder zware druk. Er wordt geadviseerd om op deze dagen met de trein naar de luchthaven te reizen.

*Genoemde tijdstippen van wijzigingen voorbehouden.

Download hier de maatregelen
Menu