Terberg Group:
Ondernemers in hart en ziel

Terberg Leasing is een onderdeel van de Terberg Group. De oorsprong ligt bij Johannes Bernardus Terberg die in 1869 zijn bedrijf als hoefsmid startte. Wat begon als eenmanszaak is uitgegroeid tot een internationaal opererend bedrijf met 2.400 medewerkers.

Van 1869 tot heden

In 1869, in het nabij IJsselstein gelegen dorpje Benschop, sloeg hoefsmid Johannes Bernardus Terberg de hoefijzers van de paarden in de juiste vormen. Na een bezoek aan deze bekende hoefsmederij konden de paarden op doortocht door de groene landschappen van Nederland.

De hoefsmederij werd in 1913 omgedoopt tot een rijwielhandel, waar de boeren nog steeds samenkwamen maar nu om fietsen te kopen en te laten repareren. Met de jaren bouwde de rijwielhandel uit tot een winkel in onder andere ijzerwaren en landbouwwerktuigen. Dat duurde veertig jaar en zorgde er tevens voor dat de familie de oorlogen kon overleven.

Na de oorlog reden er steeds meer auto’s door opbouwend Nederland. Rondom 1956 ging de familie voor het eerst zaken doen in de automotive. De liefde voor ‘de auto’ groeide en bloeide. De eerste Volkswagen-dealervestiging van Terberg in Utrecht was een feit.

Terberg maakte het ook mogelijk om auto’s te verhuren. Opvallend was dat er voor steeds langere termijnen gehuurd werd. Vanuit de vraag naar lange termijnhuur werd Terberg Leasing in 1971 geboren onder leiding van Wim Terberg. Inmiddels hebben we al meer dan 45 jaar kennis en ervaring in het leasevak opgedaan en zijn we vele nieuwe diensten en producten verder. Stilstand past immers een ondernemer niet.

Waar staan we nu?

Binnen de gehele Terberg Group B.V.  werken momenteel ruim 2.400 medewerkers op nationaal en internationaal niveau. Vanuit vestigingen onder andere in België, Engeland, Frankrijk, Duitsland en Maleisië leveren zij producten en diensten aan bedrijven in meer dan 80 landen.

Terberg Group biedt als leidende (niche)speler oplossingen in voertuig gerelateerde nichemarkten met als focus speciale voertuigen, modificatie, meeneemheftrucks, afvalinzamelsystemen en leasing.

Bekijk onze bedrijfsstructuur

Wij helpen u graag verder

Telefoon
030 288 47 74
E-mail
info@terbergleasing.nl

Doordeweeks bereikbaar van 8:15 tot 17:30

Kopen of Leasen?

Wat past het best bij úw bedrijf?

Auto’s in eigen beheer of auto’s leasen?
Download de white paper ‘Kopen of leasen’

Download de whitepaper