Sales Engineer New Business

Plaatsingsdatum: 21 februari 2018

Fulltime, 39 uur

Sales Engineer New Business (Fulltime, 39 uur)

Dit is Terberg Leasing

Terberg Leasing is één van de tien grootste autoleasemaatschappijen van Nederland. Met ruim 120 enthousiaste medewerkers streven wij er dagelijks naar om onze klanten een 9+ ervaring te geven. Als onderdeel van de Terberg Group, een internationaal familiebedrijf, kunnen wij ons zeer goed vinden in de slogan ‘tradition in innovation’.

Start van een uitdagende dag!

Opgewekt stap je uit je auto, tram, bus of van je fiets. Je zit vol ideeën. Tijdens je autorit heb je namelijk een bedrijf gezien waarmee je graag in contact wilt komen. Bij binnenkomst loop je langs de verse bonenmachine. Voordat je naar je flexibele werkplek gaat, tap je een heerlijk kopje koffie en lust je dat niet? Geen probleem, thee en chocolademelk hebben we ook! Met de geur van verse koffie (thee of chocolademelk) start je werkdag. Jouw werkplek bevindt zich op de begane grond en je werkt daar in een open kantooromgeving. Samen met je binnen- en buitendienst collega’s vorm je het New Business team. Jullie maken deel uit van een groter team van Sales & Marketing collega’s.

Je start je computer op en begint je dag met een korte dagstart, een staand overleg van 5 tot 10 minuten, met je directe collega’s. Daar deel je kort hoe het met je gaat en vertel je over jouw bezigheden, positieve verwachtingen, knelpunten en prio’s voor de dag. Ook deel je met elkaar wat er de dag ervoor goed ging en wat er vandaag anders aangepast kan worden. Dan start je je dag! Wat er die dag op je pad gaat komen is een verrassing. Het leuke aan de functie van Sales Engineer New Business: het is afwisselend en uitdagend! Je beschikt over een hoge mate van zelfstandigheid en je wordt door je collega’s ondersteund waar nodig.

Op jouw “to-do-lijstje” staat voor vandaag het nabellen van uitgebrachte offertes, want daar zit je met je collega's bovenop. Je beantwoordt vragen van prospects met het doel om de order(s) te scoren. En dus van de prospect een klant te maken! Zo af en toe is het hectisch op de werkvloer. Om rustig te kunnen bellen heb je voor een uur de belruimte gereserveerd. Daar kun je je rustig focussen op de offerteopvolging. Daarna ga je terug naar je werkplek. Vervolgens bekijk je de e-mails die op jouw naam zijn gezet. Met je team werk je namelijk vanuit een gezamenlijke e-mailbox. Yes, vier orders! Je schrijft de orders op bij de maanddoelstelling op het bord op en je deelt het goede nieuws met je team! Jullie zijn goed op weg en het scoren van orders geeft positieve energie! Na de lunch in ons bedrijfsrestaurant en een wandeling met je collega’s ben je voldoende opgefrist voor de middag. Je bent betrokken bij een van de vele projecten op de afdeling. In de middag besteed je samen met de Accountmanager New Business aandacht aan een aanvraag die is binnengekomen. Je hebt de calculaties gemaakt en deze bespreek je. De deadline is volgende week, spannend! Voordat je naar huis gaat sluit je de dag af met je collega’s.

Is dit jouw droombaan?

Je werkt natuurlijk niet alleen! In ons team vervul jij de rol van Sales Engineer New Business. Je bent gepassioneerd in je vak. Teamdoelstellingen zijn jou niet vreemd, je krijgt er zelf energie van! Wat doe je daarvoor? Je bent dagelijks bezig met het beoordelen van nieuwe klantaanvragen. Je volgt offerteaanvragen op en zet deze om naar contracten. Je adviseert klanten bij hun mobiliteitsbehoefte en die gaat verder dan alleen vervoer met een auto. Heb jij daarover ideeën? Binnen ons team kun je jouw innoverende talent en ideeën kwijt!

Solliciteren

Voel jij je thuis in dit profiel?

 • Je bent een salestijger, je vraagt door en laat niet los.
 • Je bent HBO- of WO opgeleid op commercieel gebied en op zoek naar een nieuwe uitdaging.
 • Je hebt een saleshart.
 • Je bent creatief en je houdt van vernieuwing.
 • Je bent iemand die kalm en objectief blijft. Lastige situaties zie je als een uitdaging.
 • Je weet om te gaan met tegenwerpingen en je hebt een natuurlijke drang om te scoren.
 • Je bent continu op zoek naar het bereiken en behouden van kwaliteit.

Wij bieden jou?

 • Een zelfstandige interessante functie met ruimte voor ondernemerschap binnen een team.
 • In een bedrijf waar innovatie en onderscheidend vermogen voorop staan.
 • Een omgeving waarin een pro-actieve marktbenadering wordt gehanteerd.
 • Een prettige werksfeer en een goede teamspirit.
 • Persoonlijke ontwikkeling en opleidingsmogelijkheden.
 • Goede arbeidsvoorwaarden + variabele beloning.

Interesse?

Je sollicitatiebrief en uitgebreide CV kun je mailen naar pz@terbergleasing.nl.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de afdeling HR en vragen naar Kim de Klein of Lia Staal. Ons telefoonnummer is (030) 750 86 40.

Wij helpen u graag verder

Telefoon
030 288 47 74
E-mail
info@terbergleasing.nl

Doordeweeks bereikbaar van 8:15 tot 17:30

Klanten geven ons een

8.3 / 10Gebaseerd op 1148 recensiesPowered by ExpointsSchrijf een beoordeling