Tips om de veiligheid van uw berijders te vergroten en schadelast te verminderen

 

Met onderstaande tips zorgt u niet alleen voor de veiligheid van uw berijders onderweg maar ook voor minder schade. Een grote boosdoener van de onveiligheid en schadelast is de afleiding die het gebruik smartphones in het verkeer veroorzaken.

Afleiding door smartphone gebruik beïnvloedt een aantal essentiële aspecten van de rijvaardigheid. Automobilisten slingeren bijvoorbeeld meer tijdens het voeren van een telefoongesprek, het bedienen van het scherm of het sturen en lezen van tekstberichten.

Er zijn apps die op de smartphone kunnen worden geinstalleerd (bijvoorbeeld de ‘Auto Reply App’, ‘Drive Safely Keep Focused’, ‘Automodus’) en die het onmogelijk maken om sommige functies van een telefoon te gebruiken tijdens het rijden.

De huidige Mono campagne van het Ministerie van IenM vraagt bestuurders om binnenkomende berichten (automatisch) te blokkeren als ze onderweg zijn. Aan verzenders vragen ze om even te wachten met een bericht als ze weten dat de ontvanger aan het verkeer deelneemt. Op deze website vindt u praktische informatie en tips.

Overige tips

  1. Bij functioneren of beoordelen van een medewerker ook bijvoorbeeld het tankgedrag (verbruik, invoer aan de pomp, schade en bekeuringen) evalueren. Deze data hebben wij beschikbaar in onze systemen en kunt u bij opvragen bij uw leaseadviseur.
  2. U zou kunnen overwegen om standaard een achteruitrij camera in de leaseregeling op te nemen.
  3. Door een e-learning tool aan te bieden aan uw berijders bevordert u het zuiniger en veiliger rijden.
  4. Inbouwen van de DriveGuide om rijstijl van de medewerker te monitoren (acceleratie, remmen, verbruik).
  5. Verbieden van het gebruik van WhatsApp en mail in het verkeer.
  6. Afspraken maken met betrekking tot het gebruik van de mobile telefoon in de auto.