Bijtelling

Wilt u weten hoe bijtelling werkt? Of inzicht krijgen in de bijtelling op basis van uw persoonlijke situatie? Bekijk het direct hier!

Wanneer u zakelijk een auto rijdt en meer dan 500 kilometer per jaar privé rijdt, heeft u te maken met bijtelling. Bijtelling is een fiscale maatregel om u te belasten voor het privé gebruik van uw zakelijke auto.

Bijtelling – hoe werkt het?

De fiscus stelt dat er sprake is van inkomsten wanneer u met een auto van de zaak, zoals een leaseauto, privé meer dan 500 kilometer per jaar rijdt. De bijtelling op het inkomen wordt berekend op basis van een percentage van de nieuwprijs van de auto (zie tabel). Het percentage wordt bepaald door uw autokeuze en bijkomende CO2-uitstoot. Over dit bedrag betaalt uw werkgever voor u Loonbelasting. U houdt dan netto op uw salaris minder over. Rijdt u eenmaal een nieuwe auto dan verandert het percentage niet meer en is deze maximaal 5 jaar geldig.

Bijtelling berekenen

Gaat u een nieuwe leaseauto rijden? Dan kunt u via onze Terberg Leasing bijtellingstool berekenen wat de bijtelling is en wat het u gaat kosten.

Rittenadministratie

Als u wilt aantonen dat u minder dan 500 km/jaar privé rijdt, dan is het van belang om van iedere rit een gedetailleerde administratie bij te houden. De Belastingdienst stelt hier strenge eisen aan. U kunt de rittenadministratie handmatig bijhouden of een registratiesysteem in uw leaseauto laten inbouwen.

 

Fiscale Bijtelling

Bekijk hoeveel u kunt besparen

Bereken uw bijtelling

Meest gestelde vragen

Op zoek naar antwoord op vragen over bijtelling? Via onze FAQ vindt u snel per onderwerp antwoord op de meest gestelde vragen.

Naar de FAQ

Wij helpen u graag verder

Telefoon
030 288 47 74
E-mail
info@terbergleasing.nl

Doordeweeks bereikbaar van 8:15 tot 17:30

Laat ons u bellen

Klanten geven ons een

8.3 / 10Gebaseerd op 1148 recensiesPowered by ExpointsSchrijf een beoordeling