Fiscaliteiten

 1. 1

  Fiscale aspecten

  • Wat is BPM?

   BPM is een aanschafbelasting en wordt door de importeur betaald aan de fiscus. Hoe lager de CO2-uitstoot des te minder deze belasting is en hoe goedkoper de aanschafprijs voor u kan zijn.

  • Op basis van welke factor(en) wordt het tarief van aanschafbelasting bepaald?

   De belasting voor personenauto’s en andere motorvoertuigen wordt bepaald op basis van de CO2-uitstoot. Auto’s die geen CO2-uitstoot hebben, zijn vrijgesteld van BPM. Dit gaat bijvoorbeeld om elektrische- en waterstofauto’s.

  • Hoeveel belasting moet ik betalen?

   Uw werkgever betaalt voor u de belasting. De fiscale waarde maal het bijtellingspercentage levert het bedrag op wat bij uw inkomen wordt opgeteld. Afhankelijk van uw (inkomsten)belastingpercentage wordt dan het bedrag berekend waarmee uw netto inkomen wordt verlaagd door uw werkgever. Stel dat u een eigen bijdrage betaalt aan uw werkgever dan wordt die eerst verrekend met het bedrag wat bij uw inkomen wordt geteld. Dat is dan een klein voordeeltje voor u.

  • Hoe werkt de bijtellingstool?

   In de bijtellingstool vult u het merk en model in. U klikt vervolgens op ‘zoeken’ en u krijgt een overzicht van de fiscale waarde van de auto en de bijtelling. Aan de hand van deze informatie kunt u vervolgens beslissen om een offerte op te vragen en wordt de leaseprijs voor u berekend.

  • Wat betaal ik aan BTW voor het privégebruik van de leaseauto?

   Als werknemer betaalt u niet zelfstandig de BTW voor het privégebruik. Uw werkgever betaalt eenmaal per jaar BTW aan de fiscus omdat de fiscus vindt dat niet alle BTW teruggevorderd mag worden doordat werknemers ook privé rijden.

  • Waar kan ik mijn vragen over de fiscale waarde stellen?

   Als uw vragen specifiek gerelateerd zijn aan de auto zoals bijtelling of fiscale waarde, dan kunt u een mail sturen naar customercare@terbergleasing.nl. Verder biedt de website van de belastingdienst (http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/auto-en-vervoer/auto-en-vervoer) u ook antwoord op fiscale vragen.

  • Wanneer stelt Terberg Leasing de fiscale waarde van mijn leaseauto vast?

   Op het moment van levering wordt deze vastgesteld.

  • Op basis van welke factoren wordt de fiscale waarde van een auto bepaald?

   De fiscale waarde wordt bepaald aan de hand van de volgende factoren: cataloguswaarde van de auto, inclusief de (af-fabriek)opties, BPM en BTW.

  • Is de wegenbelasting inbegrepen in het contract?

   Ja, de wegenbelasting is inbegrepen in het contract.

  • Wat zijn de kosten om voortijdig mijn leasecontract te beëindigen?

   De resterende looptijd bepaalt de hoogte van de afkoopkosten. De afkoopkosten kunt u opvragen via customercare@terbergleasing.nl