Reparatie, Onderhoud en Banden van de leaseauto

Om veilig te rijden, heeft uw leaseauto regelmatig een onderhoudsbeurt nodig. U bent zelf verantwoordelijk voor een tijdige uitvoering. Hoe werkt dit?

Onderhoud van de leaseauto is belangrijk. Voor uzelf, omdat u comfortabel en veilig wilt rijden. Voor de auto want wanneer deze in een topconditie verkeert, zijn er minder onnodige reparaties. Verder is het van belang om de banden goed te onderhouden voor een lager brandstofverbruik en een betere wegligging.

Tip: na drie jaar is de eerste APK-keuring voor auto’s op gas, diesel of elektrisch nodig en na vier jaar voor benzineauto’s.

Procedure bij Reparatie, Onderhoud en Banden

U bent zelf verantwoordelijk voor een tijdige uitvoering van onderhoud en reparatie. U kunt contact op nemen met de merkdealer voor een afspraak. Voor vervanging van banden, uitlaten, accu’s en schokbrekers is het toegestaan om gebruik te maken van specialisten op desbetreffend gebied zoals Euromaster. De betaling wordt door Terberg Leasing geregeld.

Heeft u nog vragen?

Lees de meest gestelde vragen over reparatie en onderhoud aan uw leaseauto.
Naar de FAQ

Tips met betrekking tot Reparatie, Onderhoud en Banden

Er zijn veel dingen die u zelf kunt doen om uw leaseauto in een uitstekende conditie te houden. Hieronder vindt u een aantal tips.

Onderhoud

  • Controleer regelmatig het motoroliepeil en vul bij wanneer nodig.
  • Check regelmatig het koelvloeistofniveau.

Wist u dat?

  • Gedurende het hele jaar de airco wekelijks een half uurtje aanzetten zorgt voor een optimale werking, minder storingen en een lange levensduur.
  • Eerst even rijden met open ramen in de zomer ervoor zorgt dat de airco daarna sneller de temperatuur omlaag brengt.

Banden

Check de bandenspanning iedere maand als u niet beschikt over een bandenspanningssysteem waarop u de spanning kunt uitlezen. In het instructieboekje van de auto staat beschreven welke spanning optimaal is.

Meest gestelde vragen

Op zoek naar antwoord op vragen over procedures bij Terberg Leasing? Via onze FAQ vindt u snel per onderwerp antwoord op de meest gestelde vragen.

Naar de FAQ

Wij helpen u graag verder

Telefoon
030 288 47 74
E-mail
info@terbergleasing.nl

Doordeweeks bereikbaar van 8:15 tot 17:30

Laat ons u bellen

Klanten geven ons een

8.3 / 10Gebaseerd op 1148 recensiesPowered by ExpointsSchrijf een beoordeling