Flexibel Wagenparkbeheer

Onze snel veranderende maatschappij vraagt om een klantgerichte en flexibele houding. Dat stelt ook hoge eisen aan het wagenparkbeheer. Een ondernemende organisatie moet immers altijd en overal op het wagenpark kunnen vertrouwen. Maar ook de overcapaciteit zoveel mogelijk zien te vermijden evenals de ondercapaciteit. Oftewel flexibel meebewegen van het wagenpark met uw onderneming is een voorwaarde.

Efficiënt wagenparkbeheer

Het wagenpark is in de meeste bedrijven de op een na grootste kostenpost.  Bij efficiënt wagenparkbeheer is het zaak om kritisch te kijken naar mogelijkheden om de totale kosten van het wagenpark te verlagen. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden uit de reeks aan mogelijkheden.

  • Tijdig investeren in vernieuwing verdient zich terug door zuiniger brandstofverbruik en lagere onderhoudskosten.
  • Verbod op snelwegtankingen. Tankingen binnen de bebouwde kom scheelt u al gauw 10-15 eurocent per liter.
  • Rijstijltraining van de berijders leert ze veilig en efficiënt gebruik te maken van de auto.
  • Oudere auto’s hebben hogere kosten aan reparatie en onderhoud
  • Inzetten van poolauto’s om overcapaciteit te voorkomen.

Kostenbeheersing door uw wagenparkbeheerstaken uit te besteden

Wagenparkbeheer vraagt een andere expertise voor een wagenpark met bedrijfswagens dan voor  een wagenpark met personenwagens. Bedrijfswagens zijn eigenlijk ‘gereedschap’ voor de berijders en elk uur dat zij stilstaan tijdens de werktijden kost het bedrijf tijd en dus geld. In die tijd kan de medewerker niet bij de klant zijn. Een wagenpark met personenwagens vraagt natuurlijk ook om expertise om efficiëntie te bereiken. De invulling is verschillend; als bijvoorbeeld een personenauto uitvalt, is het gemakkelijker een auto van een collega te lenen of vervangend vervoer te regelen.

Een groeiend aantal bedrijven vertrouwt voor het beheer van het wagenpark op de expertise van een leasemaatschappij. Niet verwonderlijk. Want uitbesteden aan een partij waar wagenparkservices haar expertise is, levert u geld en tijd op. Degene die in uw onderneming verantwoordelijk is voor het wagenpark houdt de controle en wordt verlost van operationele taken.

Verlost van tijdrovende taken als het inrichten van een efficiënte autoregeling, goed merken- en inkoopbeleid, tijdig onderhoud en reparatie. En heeft u enig idee wat het beantwoorden van berijdersvragen aan tijdsinvestering vraagt? Of het optimaal benutten van overcapaciteit en flexibel inzetten van voertuigen bij ondercapaciteit?

Verzekeringen en schadeafhandeling vragen verstand van zaken

In Nederland kan schadeafhandeling een tijdrovende klus zijn en de wagenparkbeheerder heeft al zo’n uitgebreid takenpakket. Bovendien is het prettig om voor bepaalde zaken expertise in te huren. Bij Terberg Leasing hebben wij bijvoorbeeld experts in dienst die zich bezighouden met verzekeren, schadeafhandeling met verzekeraars, etc. Want door het woud van regeltjes is het wel zo efficient als iemand uw belangen behartigt.

Wagenparkbeheer is weten wat u als ondernemer beweegt

Natuurlijk zoekt u een partner die uw taal spreekt. Terberg Leasing weet wat ondernemers beweegt omdat wij zelf ondernemer zijn. Neem de proef op de som. Met onze KostenBesparingsTool wordt direct duidelijk hoe en waar u meer uit uw wagenpark kunt halen. Bel ons (030 – 288 47 74) of stuur een mail (info@terbergleasing.nl) en onze lease adviseurs  gaan graag met u om tafel voor een verhelderende analyse van uw wagenpark.

 

Interesse in auto leasen?
Bekijk snel ons aanbod!

Naar ons aanbod