Wat kost een leaseauto?

Als u zich aan het oriënteren bent voor een leaseauto, is een belangrijk onderdeel in de afweging de kosten van de leaseauto. In het leasetarief zijn al veel kosten inbegrepen. Zo rijden uw medewerkers in nieuwe auto’s, nemen wij het beheer rondom uw wagenpark uit handen en zijn alle services zoals inkoop, administratie, onderhoud en schade-afhandeling al in het leasetarief verwerkt. Daarnaast profiteert u van ons inkoopvoordeel op auto’s en services.

Configureer de lease auto

Hoe wordt de leaseprijs berekend? 

De leasemaatschappij bepaalt zelf welke diensten er worden meegenomen in de leaseprijs. Let wel goed op wat is inbegrepen in de leaseprijs. Vooral bij het vergelijken van leasetarieven. De leasetarieven worden onder meer berekend op basis van:

Bij de meeste leasemaatschappijen kunt u online de kosten voor de leaseauto berekenen. Zo doet u dat bij Terberg Leasing via de configurator.

Verder heeft u als kostenvoordeel dat de leasetarieven aftrekbaar zijn van de bedrijfswinst. Dit heeft te maken met het feit dat de leaseauto’s niet behoren tot het vermogen van uw onderneming. U en uw onderneming zijn immers geen eigenaar van de auto’s.

Wat zijn de kosten van shortlease?

De kosten van shortlease zijn hoger dan voor full operational lease voor de volledige leaseperiode van 24, 36, 48 of 60 maanden. Dit heeft te maken met de kortere looptijd waartegen u de auto least. Het leasetarief wordt op precies dezelfde wijze als full operational lease bepaald. Alleen dan op basis van een kortere looptijd. U profiteert daarbij van het voordeel dat u na één maand de auto voor niets kunt inleveren.

Wat zijn de kosten van operational lease & financial lease?

Bij full operational lease zijn in de kosten auto leasen ook de volgende services inbegrepen: afschrijving, rente, HSB & verzekering, reparatie, vervanging van banden door bandenspecialisten en pechhulp. Bij financial lease zijn de services: reparatie, onderhoud, banden en pechhulp voor uw eigen rekening. U bent zelf verantwoordelijk voor het regelen en betalen van deze services.

Voordelen van zakelijk leasen

Zakelijk leasen biedt u vele voordelen ten opzichte van een leaseauto kopen, ook wat betreft de kosten van de auto. Naast alle services die zijn inbegrepen in het leasetarief. Profiteert u bij operational lease van de volgende voordelen:

  • de kosten leaseauto zijn eenvoudig budgetteerbaar doordat u een vast maandtarief betaald de gehele leaseperiode;
  • geen grote investering in één keer;
  • profiteren van ons inkoopvoordeel. Hierdoor bieden wij u scherpe leasetarieven;
  • geen risico van restwaarde en onderhoud;
  • alles op 1 factuur.

Interesse in zakelijke lease? Ontdek onze zakelijke lease of neem contact op met onze leaseadviseurs om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen u graag verder via 030 288 4774.

Waarom Terberg Leasing?

  • Mobiliteitsoplossingen voor Personenwagens en Bedrijfswagens
  • Ruim 45 jaar ervaring in de leasebranche
  • Met meer dan 125 enthousiaste medewerkers staan wij dagelijks voor u klaar
  • Leasen bij de meest ondernemende leasemaatschappij van Nederland

Meer over ons