Wheels In Motion 2017

De route is definitief geworden. In diverse bestandformaten is deze nu te downloaden.
De vierwielers onder ons ontvangen zaterdag een papieren routeboek, maar wil je alvast kijken dan heb je nu ook de PDF (4 stuks) tot je beschikking.

Tot zaterdag.
Het W.I.M.-team

Download de route!

Wat is de Wheels in Motion?

Op 10 juni 2017 organiseren wij weer de Wheels In Motion (WIM).

De WIM organiseren wij – een aantal collega’s – voor vrienden van Terberg Leasing en Justlease. Vrienden zijn relaties, familie, collega’s en daar weer vrienden van et cetera. Alleen geschikt voor klassieke auto’s of voor bijzondere auto’s zoals cabriolet, coupé, V6, V8 of mooie lijnblokken en moderne motoren. De vierwielers rijden individueel en de motoren in toertocht waarbij een beetje ervaring met motorrijden wel heel prettig voor jezelf is. De afstand die we afleggen is circa 190 kilometer en de CO2 uitstoot van die dag wordt door ons gecompenseerd via de Climate Neutral Group.

 

Impressie WIM 2016

De route

Dit jaar gaan we richting de Biesbosch. Het landschap is typisch het delta gebied van onze grote rivieren. Het mooie van een delta is dat er heel veel uitloopriviertjes zijn. Die bestaan al heel erg lang en alles wat in een landschap heel lang bestaat betekent kronkelen, meanderen, gewoon lekkere weggetjes voor ons doel: een dag plezier maken.

Via de Lek gaan we het eerste kleine watertje tegenkomen: de Groote Vliet en die gaat over in de Botersloot. Bij Noordeloos pakken we de Grote Waard en die gaat weer over in de Giessen. In Giessenburg doen we een kopje koffie om daarna verder te gaan naar de grote broer de Boven Merwede. Vandaar gaan we het water bij Gorinchem over en richting Biesbosch. Helaas is die minder toegankelijk geworden, maar waar wij uitkomen is het zeker zo mooi.

We pakken de Bakkerskil om via de Oostkil en Bleeke Kil in Hank uit te komen. Enfin, we kruisen de Peerenboomse Gat en belanden in Dussen en pakken daar het mooie Muilkerk en slingeren richting Babylonienbroek. We maken ons op voor de Bergsche Maas en in het gehucht Bern nabij Kasteel Nederhemert hebben we de lunch.

Het middagdeel slingert door het mooie Brabantse deel naar Zaltbommel. Daar pakken we een stukje Waaldijk, komen de ons inmiddels wel bekende Linge onderweg tegen – drinken nog wat - en via het mooie Asperen steken we helemaal binnendoor naar Vianen. De Lek over en via het Klaphek langs de Kromme IJssel komen we in IJsselstein. Meanderen weer verder langs de Hollandse IJssel op weg naar Harmelen. In Harmelen nemen we het laatste riviertje de Bijleveld om bij Golfclub de Haar te eindigen met een afsluitende borrel. En blijf je eten, dan hebben we daar ook de barbecue.

Wheels In Motion en CO2

In de afgelopen jaren heeft er compensatie van de uitstoot plaatsgevonden. Daar is nooit ruchtbaarheid aan gegeven. Dit jaar spraken we een aantal deelnemers over dit onderwerp en we hebben besloten er toch melding van te maken. Ieder jaar berekenen wij wat de hoeveelheid brandstof is die we met elkaar verbruiken.

Een van de Terberg Leasing partners is de Climate Neutral Groep, zij verzorgen de CO2-compensatie.

Bekijk het certificaat van de CO2-compensatie

Het is goed om te weten waar de compensatie aan besteed wordt. Er zijn twee projecten:

Project 1: Terberg´s Stove for a school Fund
Project 2: Houtskoolovens voor gezinnen in Oeganda

Het zijn twee verschillende insteken, maar koken in Afrika vraagt veel houtkap en is zeer ongezond omdat in de school, woon en slaapomgeving vervuilende gassen de gezondheid ernstig schade aandoet. Door deze projecten wordt enerzijds de ontbossing tegen gegaan en anderzijds, en wellicht nog belangrijker, de gezondheid geen schade berokkend.

Wij helpen u graag verder

Telefoon
030 288 47 74
E-mail
info@terbergleasing.nl

Doordeweeks bereikbaar van 8:15 tot 17:30

Download de routeboeken voor TyreToTravel

WIM 2017 Route voor TyreToTravel.zip

Download de routeboeken voor Garmin Basecamp

WIM 2017 Route voor GarminBasecamp.zip

Download de routeboeken voor Garmin Mapsource

WIM 2017 Route voor GarminMapsource.zip

Download de routeboeken als PDF

WIM 2017 Route als WIM2017PDF.zip